Asistență juridică pentru victimele segregării

Campania Fără Discriminare în Școală! Are ca obiectiv creșterea gradului de conștientizare a actorilor decizionali în asigurarea educației incluzive, părinților și victimelor segregării, precum și a publicului larg privind impactul segregării la nivel personal, educațional și asupra societății și importanța dreptului egal la educație de calitate.

Campania se va realiza prin numeroase acțiuni, și anume:

–           Realizarea sesiunilor de informare a 300 de cadre didactice;

–           Realizarea sesiunilor de informare tip “Cafeneaua părinților” pentru 1200 de părinți romi și neromi;

–           Organizarea concursului flash mob de către 2400 de elevi din cadrul școlilor segregate;

–           Realizarea de filme scurte de către elevii din școlile segregate privind o zi la școală /clasă segregată;

–           Producția și promovarea filmului de scurt metraj privind segregarea școlară pe baza mărturiilor elevilor care au realizat filmele scurte, mărturiile părinților privind efectele segregării;

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!”

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC) și beneficiază de o finanțare în valoare de 245.973 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:   

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.