Acțiuni de advocacy

În cadrul proiectului se urmărește desfășurarea de acțiuni de advocacy la nivel local, național și european pentru implementarea concretă si eficientă a legislației si mecanismelor pentru prevenirea și combaterea segregării. Vor fi organizate întâlniri și mese rotunde cu reprezentanți ai instituțiilor centrale, județene și europene, vor fi încheiate  parteneriate în vederea colaborării pentru monitorizarea segregării școlare dar și pentru monitorizarea și evaluarea implementării Metodologiei MEN. La nivel european vor avea loc discuții cu membrii Parlamentului European și al Comisiei Europene pentru îmbunătățirea cadrului legislativ și de politici europene precum și mecanismele de monitorizare a statelor membre, în domeniu.

„Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!”

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Consultanților în Dezvoltare Comunitară (ACDC) și beneficiază de o finanțare în valoare de 245.973 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Întâlnire CADO – Ministerul Educației și Cercetării

Program de capacitare a ONG-urilor locale În cadrul proiectului Școală pentru toți copiii! – II, Cerasela Bănică și Adriana Sumănaru […]

Întâlnire CADO – Ministerul Educației

Întâlnire CADO – Ministerul Educației Construim colaborarea privind eforturile din partea societății civile și cele ale Ministerului Educației privind monitorizarea […]

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.