Cercetare privind dreptul la justiție al victimelor traficului de minori

Obiectivul acestei cercetări calitative este de a furniza informații specifice cu privire la practicile și procedurile de participare a copiilor la procedurile penale (ca victime sau martori) conducând la o imagine de ansamblu care va ajuta la evaluarea modului în care România aplică liniile directoare europene privind justiția prietenoasă copiilor, în special în ceea ce privește întinderea, calitatea, impactul și bunele practici privind audierile care implică victimele traficului de minori.

Profesioniștilor din sistemul de justiției li se va cere să furnizeze informații despre practici, experiențe, evaluări și sugestii de îmbunătățire cu privire la modul în care victimele traficului de minori participă – în practică – la procedurile judiciare.

Profesioniști care vor participa la această cercetare vor fi (1) din domeniul juridic (judecători, procurori, funcționari și personal al instanțelor, consilieri juridici sau avocați), precum și tutori sau alți reprezentanți legali, mediatori și oficiali de aplicare a legii și (2) alți profesioniști care oferă servicii sociale sau sprijin (personalul organizațiilor de asistență pentru victime sau alte ONG-uri, interpreți, profesioniști instruiți, cum ar fi psihologi sau asistenți sociali, care pot fi, de asemenea, personal al ONG-urilor).

Raportul va cuprinde rezultatele cercetării precum și recomandările de modificare a cadrului legislativ și de politici publice în domeniul accesului la justiției a victimelor traficului de minori.

Raportul va fi publicat în curând aici.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de: