Campania națională de conștientizare și informare a victimelor traficului de minori

Prin intermediul campaniei se urmărește:

  • conștientizarea copiilor între 14-18 ani despre riscul și efectele traficului de minori în vederea prevenirii și astfel reducerii numărului de copii ca victime ale traficului de minori și accesarea sistemului de justiției
  • de crearea de suporteri din rândul copiilor între 14-18 ani și tineri de a da voce victimelor traficului de minori  pentru a susține cauza acestora de a fi mai bine protejați în sistemul de justiție în fața actorilor decizionali responsabili cu schimbarea cadrului legislativ privind statutul victimelor traficului de minori în procesul judiciar.

Pentru realizarea acestor obiective vor fi realizate următoarele activități:

  1. Realizarea de ateliere de informare a elevilor privind riscul (metodele de recrutare) și efectele traficului de minori și situația copiilor în procedura judiciară;

Rezultate așteptate:

  • 2000 de elevi participanți la atelierele de informare;
  • 20 de voluntari implicați în prezentarea informațiilor privind riscul (metodele de recrutare) și efectele traficului de minori și situația copiilor în procedura judiciară.
  • Organizarea de demonstrații publice ale copiilor pentru susținerea propunerilor de modificare a cadrului legislativ

Rezultate așteptate:

  • 2000 de elevi participanți la demonstrațiile publice;
  • 20 de voluntari implicați în organizarea demonstrațiilor publice.

c.         Organizarea concursului de flash-mob în toată țara.

 Rezultate așteptate:

  • Minim 500 de copii/tineri participanți la concursul de flash-mob;
  • 20 de voluntari implicați în organizarea concursului.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.