Campania națională de conștientizare privind situația copiilor, victime ale traficului de minori în sistemul de justiție

Asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) va realiza o campanie, la nivel național, de conștientizare privind situația minorilor ca victime ale traficului în sistemul de justiție penală. În acest sens, vom organiza un atelier de informare și pregătire a 40 de jurnaliști din presa scrisă, online, tv și radio locală (20 jurnaliști) si națională (20 jurnaliști), împărțit în două seminarii.

 Ulterior, cei 40 de jurnaliști vor realiza, pe parcursul a 8 luni, 50 investigații, reportaje, interviuri și/sau articole, care vor fi publicate atât în redacțiile de care aparțin, precum și pe PressHub.ro- rețea care reunește peste 30 publicații din presa locală din România. Mai mult decât atât, reportajele vor fi promovate pe social media și în online. Însumate, reportajele, investigațiile vor compune o campanie de sensibilizare a publicului larg, privind apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție.

Complementar, CADO va realiza un spot audio – video/TV care vizează apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție, în special, privind victimizarea minorilor in justiție. Spot-ul va fi difuzat pe cel puțin 10 posturi radio, 5 posturi TV și în online, reach-ul spot-ului audio-video fiind de 300.000 persoane.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.