Advocacy

Campania de advocacy va consta în implementarea de acțiuni de advocacy la nivel național și european pentru modificarea cadrului legislativ privind audierea minorilor în sistemul de justiție ca victime ale traficului, si anume obligativitatea înregistrării audio-vizuale a audierii, și audierea limitată doar la nivelul  de cercetare penală.

La nivel european,  s-a transmis o scrisoare Comisiei Euroene privind  transpunerea incompletă a directivelor europene, și anume  Directiva  2012/29/UE  de  stabilire  a  unor  standarde  minime privind drepturile, sprijinul și protecția victimelor infracțiunilor și Directiva 2011/36/UE privind  prevenirea  și  combaterea  traficului  de  persoane  și  protejarea  victimelor  acestuia, etc.

Scrisoarea în limba engleză

Scrisoarea în limba română

 

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

 

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.