ReAct

ReAct - Reformă si acțiune pentru apărarea drepturilor copiilor, victime ale traficului uman, în sistemul de justiție

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA).

Perioada de desfășurare: 1 martie 2021 – 30 iunie 2022

Proiectul ReAct răspunde nevoi de crearea unei mediu adecvat și prietenos de audiere în sistemul de justiție în cadrul căruia dreptrurile minorilor să fie respectate și să pună capăt practicii instituționale care supun victimele la un proces îndelungat de victimizare.  Principalul instrument folosit este creșterea capacității a 10 ONG-uri în acțiuni de advocacy la nivel național și european pentru modificarea cadrului legal al audierii minorilor, în vederea sporirii șanselor de reusită prin creșterea numărului de aliați și suporteri cu expertiză în acest domeniu.

De asemenea, prin acest proiect se va realiza o cercetare națională privind analiza respectării drepturilor victimelor traficului de minori în sistemul de justiție, o campanie de conștientizare a publicului despre situația minorilor ca victime ale traficului în sistemul de justiție și a peste 2000 de copii în prevenirea traficului de minori, precum si pregătirea a 150 de ofițeri de poliție, procurori și judecători în audierea minorilor potrivit standardelor europene și asigurarea unui mediu prietenos adaptat copilul în sistemul de justiție penală.

Lucrăm împreună pentru o Europă incluzivă!

Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului (CADO) în parteneriat cu Asociația Centrul European pentru Educație și Cercetare Juridică (ECLER) și Asociația Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina (INSTITUTUL BUCOVINA) și beneficiază de o finanțare în valoare de 218.965,79 euro, prin programul Active Citizens Fund România, finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2021.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.