Mentorat și remediere școlară

Programul de mentorat educațional și remediere școlară pentru 40 de elevi romi ai Școlii Gimnaziale Costești este realizat de cadrele didactice rezidente în colaborare cu Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, în cursul anului școlar 2015-2016. Programul a fost proiectat cu scopul de a reduce decalajele între elevii școlii. În absența unui program de acest fel, decalajele educaționale între elevi se adâncesc iar șansele de reușită ale elevilor cu rezultate mai slabe scad dramatic.

Principalul criteriu de selecție a elevilor este acela al apartenenței la grupurile vulnerabile aflate în situație de risc: elevi care provin din familii sărace cu o situație materială precară, cu o situație școlară dificilă, care se confruntă cu marginalizare socială, absenteism, abandon școlar.

Cei 20 de elevi ai claselor a III-a și a IV-a înscriși în program lucrează suplimentar cu cadre didactice rezidente pentru recuperarea materiei, realizarea temelor pentru acasa, insușirea de noi cunoștințe.

Cei 20 de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a înscriși în program lucrează suplimentar cu profesori rezidenți la limba română, matematică și limba engleză.

IMG_1573

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.