Mamele la școală

Programul de alfabetizare a femeilor rome din comunitatea Costești se adresează în special mamelor copiilor implicați în activitățile proiectului care își exprimă dorința de a învăța să scrie și să citească.

 

Vom forma o grupă de 15 femei pentru care vom derula cursurile pentru clasa I, o dată pe săptămână. Femeile care vor frecventa cele 30 de sesiuni ale programului vor dobândi competențe de scris, citit și calcul matematic, cu aplicabilitate practică în viața lor de zi cu zi.

 

La finalul acestui program nu vor fi eliberate certificate formale de competență, însă participantele vor fi sprijinite să se înscrie într-un Program „A doua șansă”, de tipul celor derulate în municipiul Buzău sau zone limitrofe.

 

Prin acest program ne dorim să îmbunătățim condiția  socio-economică a femeilor de etnie romă din comunitate, să dezvoltăm încrederea în sine a mamelor rome, să construim o atmosferă de încredere între mamele rome și Școala Gimnazială Costești și să explicăm participantelor beneficiile înscrierii ulterioare, absolvirii și certificării formale printr-un Program „A doua șansă”.

mamele_la_scoala

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.