Grupul de debate

20 de elevi romi și neromi și 3 profesoare ai Școlii Gimnaziale Costești au pus bazele primului grup de debate din comunitatea Costești.

Discursul public și dezbaterea sunt abilități utile oricărui cetățean care vrea să ia atitudine. Dezvoltarea acestor abilități de la vârste fragede este mai puțin obișnuită în sistemul educațional din România. Asta nu ne-a oprit să dezvoltăm acest grup pilot, dorind să promovăm modelul și în cadrul altor comunități vulnerabile.

 

Grupul de debate din Costești a fost inițiat în tehnici de oratorie și debate în cadrul Taberei de debate organizate în luna august 2015. Trainer a fost Ioana Covei, coordonatoarea grupului de debate Sukar Club. Alături de Ioana, au participat și patru membri ai clubului bucureștean, care au coordonat cele patru grupe de debate formate în tabără.

Elevii din Costești și profesorii lor continuă antrenamentele de debate și la scoală, unde se întâlnesc săptămânal pentru a  pregăti un eveniment public de debate, primul de acest fel din comunitate.

 

Evenimentul public de debate susținut de elevii Școlii Gimnaziale Costești va avea loc în luna aprilie 2016.

18

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.