Grădinița de vară

Grădinița de vară aduce împreună copii din comuna Costești, jud. Buzău, oferind 25 de locuri pentru preșcolarii romi și neromi. Aici copiii se obișnuiesc cu mediul școlar și sunt sprijiniți să se înscrie în clasa I. În acest mod, viitorii școlari vor fi mai bine pregătiți pentru ciclul primar și vor avea șansa unor rezultate mai bune.

 

De ce organizăm Gradinița de vară? 

Ne dorim să oferim copiilor din Costești ocazia să experimenteze rigorile, dar și bucuria activităților de învățare. Un copil pregătit pentru școală este un copil cu șanse mai mari să facă față provocărilor din mediul școlar: prezența zilnică la orele de curs, lucrul în echipă, pregătirea temelor, participarea la diferite activități, lucrări de control etc.

 

Programul Grădiniței de vară

Activitățile didactice ale grădiniței sunt programate pentru perioada 10 august – 4 septembrie 2015, în fiecare zi de luni, marți, miercuri, joi și vineri, între orele 9:00 – 13:00.

Prezența zilnică la grădiniță a copiilor selectați este obligatorie.

 

Educatoarea Grădiniței de vară

Copiii selectați în cadrul Grădiniței de vară vor fi ghidați de educatoarea Daniela Barbu care a pregătit o programă diversă și incitantă pentru ei.

 

Hrana copiilor în cadrul Grădiniței de vară

Preșcolarii participanți în program vor primi o gustare hrănitoare chiar în cadrul grădiniței, în fiecare zi în care sunt prezenți la activități.

 

Activitățile Grădiniței de vară

Dăm startul activităților Grădiniței de vară pe 7 august 2015. Timp de patru săptămâni, educatoarea organizează cu preșcolarii selectați diferite jocuri și activități, prin care aceștia au ocazia să descopere mediul înconjurător, să își dezvolte vocabularul și abilitățile practice, să lucreze în echipă, să își descopere abilitățile artistice, matematice, civice și multe altele.

 

Săptămâna 1

10 august – 14 august 2015

Tema săptămânii – VARA ÎN MII DE CULORI

 

Săptămâna 2

17 august – 21 august 2015

Tema săptămânii – FAMILIA MEA

 

Săptămâna 3

14 august – 28 august 2015

Tema săptămânii – ANIMALE DOMESTICE

 

Săptămâna 4

31 august – 4 septembrie 2015

Tema săptămânii – ANIMALE SĂLBATICE

 

 

Regula de aur a Grădiniței de vară

Prezența copiilor selectați în cadrul grădiniței zi de zi, timp de o lună, este foarte importantă. De aceea considerăm că aceasta este regula de aur a grădiniței. În perioada 10 august – 4 septembrie 2015, preșcolarii selectați sunt așteptați să ajungă la grădiniță în fiecare zi de luni, marți, miercuri, joi și vineri, punctual, la ora 9 dimineața pentru a începe activitățile.

16

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.