Comunitatea Costești

Comuna Costești se aflată în județul Buzău, la doar 10 km de capitala județului. Comunitatea numără, conform recensamantului din 2011, 4.817 de locuitori, dintre care aproximativ 950 de persoane sunt de etnie romă.  În contextul vieții dominate de sărăcie severă, cu care se confruntă peste 30% din locuitori,  comuna Costești înregistrează un risc crescut de șomaj, abandon școlar, rezultate școlare slabe, absenteism și analfabetism.

 

Situată in câmpia Buzău-Călmățui, comuna Costești se afla la 10 km de orașul Buzău de care este legat prin DN2 Buzău – București. Pe raza comunei, în zona localității Spătaru, se află pădurea Frasinu, rămășita a codrilor Vlăsiei. Tot de aici izvorăște si Călmățuiul, râu de câmpie ce se revarsa in fluviul Dunărea. Comuna Costești are în componență următoarele localități: Budișteni, Costești (reședința), Gomoești, Groșani, Pietrosu, Spătaru.

(sursa: Primăria Costești)

comunitatea_costesti

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.