Mai puternici pentru Costești

Proiect

Mai puternici pentru Costești este un proiect educațional și de activare civică dedicat comunei Costești, jud. Buzău. Proiectul este derulat de Centrul de Advocacy și Drepturile Omului în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Comunitară Buzău, Școala Gimnazială Costești și Instituția Prefectului Buzău, în perioada aprilie 2015 – aprilie 2016. Prin activitățile desfășurate ne propunem să oferim soluții pentru dezvoltarea comunității, în ansamblul ei.

Grădinița de vară pentru 25 de preșcolari romi și neromi din Costești are loc în perioada 7 august – 7 septembrie 2015 și este găzduită de Grădinița cu program normal Pietrosu.

Tabăra de debate pentru 20 de elevi romi și neromi și 3 profesori ai Școlii Gimnaziale Costești este organizată în perioada 31 iulie – 6 august 2015 în stațiunea Olimp.

Programul de mentorat educațional și remediere școlară pentru 40 de elevi romi ai Școlii Gimnaziale Costești se desfășoară în cursul anului școlar 2015 – 2016 și este realizat de cadrele didactice ale școlii.

Programul de alfabetizare pentru 15 femei din comunitate se adresează în special mamelor copiilor care derulează activități în cadrul programului.

Consultările publice între locuitorii comunei Costești și autoritățile locale sunt organizate pentru realizarea hărții de nevoi a comunei și a planului de măsuri pentru implementarea la nivel local a Strategiei Guvernului României pentru romi.

Primul eveniment de debate din comuna Costești este susținut în luna aprilie 2016 de elevii Școlii Gimnaziale Costești, membri ai clubului de debate local.

Proiect finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul fondului ONG în România cu suma de 73958 EUR.

Proiect finantat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Proiect derulat de:

Pentru informaţii oficiale despre granturile SEE şi norvegiene, accesaţi: www.eeagrants.org.
Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a granturilor SEE 2009-2014.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine inițiatorilor website-ului.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.