Despre noi

Cine suntem ?

Centrul de Advocacy și Drepturile Omului – CADO - este o organizație neguvernamentală, înființată în anul 2010, care apără și promovează respectarea drepturilor omului și principiul non-discriminării, potrivit normelor legale naționale și internaționale, propunându-și să contribuie la crearea unei societăți democratice sănătoase.
CADO dezvoltă și promovează instrumente și servicii pentru îmbunătățirea accesului grupurilor vulnerabile la justiție în vederea prevenirii și combaterii discriminării și violenței de gen.
CADO acționează prin acțiuni de advocacy la nivel regional, national și european într-o manieră colaborativă care încurajează instituțiile publice, organizațiile naționale și internaționale, companiile, societatea civilă să lucreze împreună pentru stabilitatea statului de drept și dezvoltarea unei societăți inclusive.
CADO acționează pentru creșterea capacității societății civile și a indivizilor de a preveni și combate cazurile de abuz și de violare a drepturilor omului.

Echipa

Claudia Cerasela Bănică- Președinte

Claudia Cerasela Bănică este licențiată a Facultății de Administrație Publică și de Drept a Universității Ovidius Constanța, masterandă în Drept în domeniul Drepturilor Omului a Universității Centrale Europene (CEU) Germania. Are o experiență la nivel național și european de 18 ani în domeniul non-discriminării și de 12 ani în domeniul prevenirii și combaterii violenței împotriva copiilor și femeilor, în special traficul de persoane. În anul 2010 a înființate asociația Centrul de Advocacy și Drepturile Omului, pe care o conduce până astăzi.

Adriana Sumănaru

Victor Ciobotaru – Expert Politici

Victor Ciobotaru este absolvent de sociologie la Universitatea din București și al masterului de Politici, Gen și Minorități, Facultatea de Științe Politice, SNSPA. Pasiunea și preocuparea pentru apărarea drepturilor omului îl motivează de ani buni să se implice activ în societatea civilă și în viața comunităților. În cadrul proiectelor desfășurate de CADO este implicat în acțiunile de advocacy și de reformă a politicilor care fac obiectul de activitate al organizației.

Contact

Dacă ai un proiect în vedere sau vrei să afli mai multe despre serviciile și activitatea noastră, nu ezita să ne contactezi.